ARO DOĞU LİKYA KLASİK YÜRÜYÜŞÜ EĞİTİMİ

5-7 Aralık 2023
ANTALYA REHBERLER ODASI
DOĞU LİKYA KLASİK YÜRÜYÜŞÜ EĞİTİMİ

 

5 Aralık 2023
 Antalya – Ulupınar – Yanartaş

 

En geç saat 08:00’de yola çıkacağız. 1.5 saatlik araç yolculugu ile Alacasu Koyuna ulaşacağız. Alacasu-Phaselis arasında 1 saat sürecek olan (3,5 km) yürüyüşümüzü gerçekleştirdikten sonra Phaselis kazı başkanı hocamız eşliğinde Phaselis gezisi yapacağız. Ulupınarda öğle yemeği ardında 2 saat sürecek olan kısa yürüyüşümüze başlayacağız. Buradan bir doğa harikası olan, bin yıllardır sönmeyen alevleriyle insanların dikkatini çekmiş Yanartaş’a varacağız.Konaklama ve akşam yemeği Çıralı’da 8km

 

Ulupınar-Çıralı

 

6 Aralık 2023

 

2.  Gün Adrasan – Musa Dağı – Olympos – Çıralı

 

Kahvaltıdan sonra aracımızla Adrasan’a gideceğiz. Yürüyüşümüz tırmanışla başlayıp inişle devam edecek.  Adrasan’dan yürümeye başlayıp Musa Dağı’nı aşarak Olympos Antik kentine ineceğiz.  Toplamda 5-6 saat sürecek bir yürüyüş. Öğle yemeği piknik şeklinde olacak. Musa Dağı’nın Likya’nın kutsal dağlarından birisi olan Olympos Dağı olduğu antik kaynaklardan bilinmektedir. Rehberimiz eşliğinde Olympos Antik kentini keşfedip, Olympos sahilinde yüzme molası verdikten sonra, sahilden yürümeye devam ederek Çıralı’daki otelimize ulaşacağız.  Konaklama+Akşam yemeği Çıralı’da 16km

 

7 Aralık 2023

 

3. Gün Adrasan – Gelidonya Feneri – Korsan Koyu:

 

Otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra aracımıza binerek yürüyüşümüzün başlayacağı Adrasan’a gideceğiz. Öğle yemeği piknik şeklinde olacak. Likya Yolu’nun en keyifli manzaralarından birisi olan ve Likya Yolu’nun sembollerinden birisi haline gelmiş Gelidonya Fenerinde durup, Beşadalar manzarasını izleyeceğiz. Aracımızla buluştuktan sonra antik çağlarda Melanippe olarak bilinen Korsan Koyu’nda yüzme molası verip, Antalya’ya doğru dönüş yolculuğumuza geçeceğiz.  17km

 

Önemli Notlar

 

Doğa yürüyüşü bir eğlence olduğu kadar, mevsim ve arazi şartlarına bağlı olarak çeşitli riskler içermektedir. Böyle bir etkinliğe rehberlik yapabilmek için öncelikle kendimizin konfor içinde ve olası risklere karşı hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Aşağıdaki listede bizleri rahat ettirecek aynı zamanda ileride yapacağınız turlarda misafirlerinize tavsiye edebileceğiniz ekipmanları bulabilirsiniz. Bu malzemeler çanta transferli ve otel konaklamalı turistik doğa yürüyüşü etkinliği için tavsiye edilmektedir.

 

  • Yürüyüş Botu:Likya coğrafyası genellikle engebeli ve sürekli iniş-çıkışlarla karşılaşacağımız parkurlardan oluşmaktadır. Sert tabanlı ve bileği kavrayan bot tercih etmelisiniz. Ayakkabıyı araziden önce şehirde denemiş olmak oldukça önemli, ayakkabı vurması bütün etkinliği işkenceye çevirebilir. Hatta almak zorundasınız. Vücudumuzun bütün yükünü ayaklarımız çektiği için ayaklarımızın rahat etmesi oldukça önemli. Nefes alabilen ve su itici özellikli olması da yararımıza.
  • İlk Yardım: İlk yardım eğitimi almak ve ilk yardım çantası bulundurmak bir rehber için zorunluluktur. Bunun yanında kas gevşetici, vitamin, aspirin, pudra, sinek kovucu sprey bulundurmak faydalı olabilir.
  • Terlik: Yürüyüş bittiğinde, otelde zaman geçirirken ya da denize girerken kullanabileceğiniz hafif bir terlik ya da yedek bir ayakkabı bulundurabilirsiniz.
  • Çorap: Pamuklu ve yüksek konçlu bir yürüyüş çorabı seçmek konforlu ve sağlıklı olacaktır.
  • Yağmurluk: Yağmurdan koruyucu ve terinizi dışarı atabilen kumaşlı (Gore-Tex ve benzer markalar) bir mont en konforlusudur. Pahalıdır ama uzun yıllar giyebilirsiniz. Panço yağmurluklar sağanak yağmurlar için tercih edilebilir, aynı zamanda çantamızın da üzerinden giyerek malzemelerimizi koruyabiliriz. Mümkünse alt yağmurluk bulundurmak da faydalı olacaktır. Pançolar uzun süren yağmurlarda içeriden terleme yaparak bizleri rahatsız edebilir fakat kullanışlı ve taşıması kolaydır.
  • Baş: İyi bir güneş gözlüğü, ensenizi de koruyacak bir şapka vb bir aksesuar olmazsa olmaz.
  • Polar: Serin havalarda sizi soğuktan koruyan, hafif az yer kaplayan ve yine çabuk kuruyan bir malzeme olan polar, daha konforlu bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.
  • Alt: Islandığında çabuk kuruyan yürüyüş için tasarlanmış pantolonları tercih etmelisiniz. Şort olabilenleri daha iyi olur.
  • Küçük Sırt Çantası:Yürüyüş esnasında ilk yardım malzemesi, polar, matara, krem, mayo, şort gibi kıyafet ve malzemelerinizi koyacağınız en az 25 LT kapasiteli bel ve göğüs destekli, mümkünse su geçirmeyen ya da ayrıca yağmurluğu olan kaliteli bir çantaya sahip olmak öncelikli bir ihtiyaçtır. Şehir çantaları ile gelinmesi bel ağrısına neden olabilir.
  • Matara: Pet şişe, termos, matara ya da camelback gibi bir malzeme bulundurmak yararlı olacaktır. Her gün yeni şişe alıp plastik kullanmak çevre açısından zararlı.
  • Tozluk: Yağmurda çamuru, toprak yolda tozu, karda karı, sahilde kumu botunuzun içinden uzak tutar. Pahalılarından almanıza kısa vadede gerek yoktur. Likya yürüyüşleri için öncelikli bir ihtiyaç değildir.
  • Baton: Baton kullanmak yürüyüş esnasında oldukça yardımcı olacaktır. Yürüyüşlerde sırtınıza binen çantanızın ağırlığını ve bacaklara binen yükün de bir kısmını kollarınıza dağıtır, gerekli ve yararlıdır.
  • Yemek: Rotaya ve mevsime bağlı olarak yürüyüş güzergahlarında yemek yiyebileceğimiz köy evleri ya da küçük tesislerle karşılaşmamız mümkün, yanımızda kuruyemiş, enerji barı vb atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz.

 

Neler dahil?

 

–      2 gece 2 kişilik odalarda konaklama

 

–      TURSAB belgeli araçla bütün transferler

 

–      Bagaj transferleri

 

–      Tüm kahvaltı ve akşam yemekleri

 

–      Profesyonel rehberlik hizmeti

 

–      Zorunlu TURSAB seyahat sigortası

 

Neler dahil değil?

 

  • Müze ve ören yeri girişleri (Müze kart almanızı tavsiye ederiz)
  • Antalya’ya ulaşım ve  geri dönüş (uçak ya da şehirler arası otobüs biletleri)
  • Kişisel harcamalar
  • Konaklama tesislerinde alınan extralar
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde alınan içecekler

 

Double Kişi başı katılım ücreti

 

12-16 kişi 5500₺

 

16-20 kişi 5000₺

 

Sinlge oda HB fiyat farkı: 1300₺

 

Son kayıt tarihi : 29 Kasım 2023 mesai bitimine kadardır.
ARO programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Bilgi ve rezervasyon 0242 311 11 30 – GSM: 0531 782 63 82
Kontenjan sınırlıdır. Ödeme sonrası kesin kayıt yapılır.
En az katılımcı sayısı 12 kişidir.
Portal Turizm Acente No: 10094

 

Rehberimizin Özgeçmişi

 

 

 

Özgür ALDEMİR

 

instagram:@likyarehberi

 

Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Mezun)

 

Kapadokya Üniversitesi Turist Rehberliği (Mezun)

 

Akdeniz Üniversitesi Turizm Rehberliği (Ara verdim)

 

1986 yılında Alaşehir/Manisa’da doğdum. Evliyim ve çocuğum yok. 2 yıldır Fethiye/Muğla’da yaşıyorum.

 

İlk ve orta öğrenim yıllarımı Alaşehir’de geçirdim. 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde okumak üzere Antalya’ya geldim. Burada Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Kulübüyle tanışmamla birlikte doğa sporları maceram başlamış oldu.

 

2009 yılında Bougainville Travel ile tanıştım, İngiliz ve Hollandalı incoming gruplarla 4 sene boyunca trekking, dağ bisikleti, kanyon geçişi ve deniz kanosu turları yaptım.

 

Daha sonra 2 yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığının tavsiyesi üzerine Kate Clow tarafından kurulan Kültür Rotaları Derneği’nde çeşitli kültür rotası projelerinde yer aldım;

 

– Afyon-Eskişehir ve Kütahya Valiliklerinin ortak projesi olan Frig Yolu projesi için geliştirilen Mobil Harita Uygulamasının yazlı ve görsel içeriğini hazırladım.

 

  • Ertesi yıl Konyaaltı Belediyesi ile ortak gerçekleştirdiğimiz Konyaaltı Yürüyüş ve Bisiklet Rotaları Projesi’nin rota keşfi, rota hazırlanması işaretleme ve tabelalandırma gibi tüm teknik ve saha çalışmalarını koordine ettim.

 

  • Kış aylarında fırsat buldukça Likya Yolu rotalarının düzenlenmesi ve geliştirilmesi için gönüllü olarak çalışıyorum.

 

Equinox Travel’da çalıştığım dönemde İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün bir projesi olan Pisidia Kültürel Miras Rotası’nın saha çalışmalarında görev aldım.

 

Ayrıca çeşitli seyahat acentaları için, Likya Yolu başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki trekking turlarına tur programları hazırlıyorum ve rehberlik hizmeti veriyorum.

 

Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Turist Rehberliği bölümünde yüksek lisans öğrencisiydim. Tezimi Kültür Rotaları üzerine çalışıyordum. Geçen yıl ve bu sene yaşadığımız yoğun turizm sezonu nedeniyle yüksek lisansıma ara vermek zorunda kaldım.

 

Serbest rehber olarak bir çok acente ile ülkemizin bir çok farklı bölgesinde arkeoloji, kültür ve yürüyüş turlarına rehberlik yapıyorum. Son 5 yıldır UNESCO turları başta olmak üzere, Arkeolog ve Sanat Tarihi uzmanlarıyla özel bölgesel turlar icra ediyorum.

 

instagram:@likyarehberi