2017 Yılı Çalışma Kartı Başvuru İşlemleri

2017 Yılı Çalışma Kartı Başvuruları için yapmanız gerekenler

Bildiğiniz üzere Meslek Yönetmeliğinin 27 nci maddesinin 3 üncü fıkrası gereğince her yıl 2017 yılında eylemli olmak isteyen üyelerimizin 30 Kasım 2016 tarihine kadar çalışma kartı başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

TUREB’in 03.10.2016 tarih ve 2016/10/1650 sayılı Yönetim Kurulu Kararına istinaden: 2017 yılı çalışma kartı ücreti 135 TL olarak belirlenmiştir.

Yapılacak başvurular için:

  • ·         1 Adet Biyometrik Fotoğraf. (Kartlarda kullanılacak fotoğrafların biyometrik formatta, kafa ölçüsü fotoğrafın %60 ve/veya %70 oranında olması, arka fon beyaz renkli ve 4×5 Cm boyutlarında olması gerekmektedir)
  • ·         Çalışma kartı başvurusu yapacak üyelerimizin belirlenen ücreti Turist Rehberleri Birliği’nin Halk Bankası Maltepe Şubesi/Ankara TR74 0001 2009 4070 0016 0000 91 IBAN no’lu hesabına yatırmaları ve ödeme dekontu ile birlikte ARO’ya başvuru esnasında dilekçe doldurmaları gerekmektedir.
  • ·         Dilekçe örneğini ARO’dan temin edebilirsiniz. Dekontsuz başvuru kabul edilmeyecektir. Çalışma kartlarının basımı TUREB tarafından yapılacak olup Ocak 2017’de ARO tarafından dağıtımı yapılacaktır.

Halk Bankası ile yapılan anlaşma gereğince banka, şubeden banko önü ödeme işlemlerine ilişkin olarak para yatırandan işlem başına 4TL (BSMV) ücret alınacaktır. ATM’lerden yapılacak ödeme işlemler ilişkin işlem başına 1 TL (BSMV Dahil) işlem ücreti tahsil edilecektir.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ                                                                                                                                                              

ANTALYA TURİST REHBERLERİ ODASI BAŞKANLIĞINA

            Odanızın  …………   ruhsat numaralı üyesiyim. 2017 yılında eylemli turist rehberi olabilmek için istenen güncel biyometrik fotoğrafım ve Birlik tarafından belirlenen kart ücretinin yatırıldığına dair dekont ekte olup kayıtlara işlenmesi hususunda gereğini arz ederim.

                                                                                                                      İmza

                                                                                                                 Adı-Soyadı        

EK 1- Biyometrik fotoğraf (1 adet)

     2- Banka dekontu (1 adet)       



Bir cevap yazın