2020 Yılı Marmara Bölgesi Uygulama Eğitim Gezisi

 

 

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri ya da rehberlik bölümünden mezun olacak rehber adayları ile ruhsatnamelerine bölge ekletmek isteyen rehberlerimiz için planlanan zorunlu eğitim gezilerinin tek bölge (MARMARA) eğitim gezisi aşağıdaki tarihlerde yetkilendirilmiş SETUR Seyahat Acentesi tarafından yapılacaktır.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı “Turist Rehberliği Hizmetinde COVID-19 Pandemi Sürecinde Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Genelge” ile TC Sağlık Bakanlığı COVID – 19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen “Turist Rehberleri ve Tur Katılımcılarına Yönelik Alınması Gereken Önlemler” e tur boyunca uyulacaktır. Bu sebeple, her otobüste Turist Rehberliği meslek eğitmeni dâhil 24 kişi olacaktır.

PROGRAM TARİHİ: 24.08.2020 – 31.08.2020 (Kontenjanın dolması halinde yeni tarihler verilecektir)

PROGRAM BÖLGESİ: MARMARA

Katılımcıların tanımadıkları kişilerle aynı odada kalmaması tavsiye edilir. Çift kişilik odalarda kalacak olanların oda arkadaşı değiştirmesi kesinlikle mümkün değildir.

Tur boyunca bütün katılımcılar kendi hijyenlerinden sorumlu olmakla birlikte yetkililerin her uyarısına uymak ZORUNDADIR.

Konaklama yapılacak bütün oteller, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği “Güvenli Turizm Kriterleri”ne uygunluk sertifikasına sahiptir. Yeme içme yerlerinin de sertifikalı olmasına azami özen gösterilecektir. Bu sebeple programa dâhil olmayan öğlen yemekleri için kesinlikle serbest zaman uygulamasına GİDİLMEYECEKTİR.

Katılımcılardan HES kodu istenecek olup sözkonusu kodu almayanların mutlaka gezi öncesi kodu almaları gerekmektedir.

Müze ve ören yerlerine toplu girişlerde yaşanan zaman kaybını ortadan kaldırmak amacıyla katılımcıların varsa Müzekart’larını yanlarında bulundurmaları, yoksa temin etmeleri gerekmektedir.

            Tek kişilik oda sayısı sınırlı sayıda olduğundan bu yönde talep varsa başvuru dilekçelerinde kesinlikle belirtilmelidir.

             Uygulama gezisi hakkındaki tüm sorular ve başvurular için Setur Seyahat Acentesinin 444 0 738 numaralı çağrı merkezinin Kültür Turları ( 3 tuşlanarak) Tur Satış Ekibi ile görüşülecektir.

MARMARA BÖLGESİ (Eğitim gezisi)

Başvuru Başlangıç Tarihi: 24.07.2020

** Başvurular hafta sonları da alınabilecektir.

MARMARA BÖLGESİ UYGULAMALI EĞİTİM GEZİSİ KATILIM ÜCRETLERİ:

İki kişilik odada kişi başı, yarım pansiyon: 3.150 TL

Tek kişilik oda, yarım pansiyon                : 4.250 TL

Rehberlerimizin Başvurusu İçin:

 Rehberlerimiz, acentenin 444 0 738 numaralı çağrı merkezinin Kültür Turları ( 3 tuşlanarak) Tur Satış ekibine bağlanarak kayıt ve ödeme işlemlerini yaptıracak ve acente satış temsilcisinin e-posta yoluyla göndereceği “Başvuru Formu/Dilekçesi” ile beraber kayıt işlemlerini tamamlayacaktır.

NOT: *Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği’nin 17. maddesinin 1. fıkrasındaki ; “Bölgesel turist rehberleri, gerekli koşulları yerine getirerek ruhsatnamelerine yeni bölge veya bölgeler ekletebilir. Ancak, yeni bir bölge ekletmek için ruhsatnamesinde yazılı olan bölgede en az iki yıl eylemli turist rehberliği yapmış olmak, uygulama gezisine katılmış olmak ve gezi sonunda Birlik tarafından yapılacak olan yazılı sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Bu şekilde tüm bölgeleri tamamlayanlar, ülkesel turist rehberi olmaya hak kazanırlar. ” hükmü uyarınca işlemler yürütülecektir.

*(Bu madde sadece Bakanlık Kursları veya TUREB sertifika programları ile bölgesel ruhsatname alan rehberler için geçerlidir.)

Rehberlik Bölümü Öğrencileri veya Mezunlarının Başvurusu İçin:

Bölüm öğrencileri veya mezunlarının, acentenin 444 0 738 numaralı çağrı merkezinin Kültür Turları ( 3 tuşlanarak) Tur Satış ekibine bağlanarak kayıt ve ödeme işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

*Rehberlik bölümü öğrencileri 6326 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik gereği; Üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri için öngörülen kredi sayısının en az yüzde ellisini,……………………………………………. tamamlamış olmaları koşuluyla mezun olmadan da Birlik tarafından yapılacak uygulama gezilerine katılabilirler.

*Yüksek Lisans öğrencileri için: Tezli Yüksek Lisans öğrencilerinin ders aşamasını bitirmesi ve bunu belgelemesi; Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri için ise birinci dönemi alttan dersi kalmadan başarıyla tamamlaması (kredi yükünün %50 sini tamamlamış olmak) ve bunu belgelemesi gerekmektedir.

Rehberlik bölümü öğrencileri veya mezunları için istenen belgeler:

Başvuru Formu/Dilekçesi *Dilekçe için Tıklayınız

– Nüfus cüzdanı fotokopisi,

– Son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

– Öğrenci belgesi/diploma örneği

– Transkript (mezunlar için gerekmemektedir) ile birlikte şahsen başvurması veya kargo yoluyla SETUR SERVİS TURİSTİK A.Ş. SEYAHAT ACENTESİNİN SARAY MAHALLESİ SİTE YOLU CADDESİ NO:4/1 ÜMRANİYE İSTANBUL adresine göndermesi gerekmektedir.

Karşı ödemeli kargolar ve belirtilen adrese gönderilmeyen başvurular kabul edilmeyecektir.

ÖDEMELER İÇİN:

  • Ödemeler EFT/ Havale veya Kredi Kartı ile gerçekleştirilebilmektedir.
  • Kredi Kartlarına taksit imkanları aşağıdaki gibidir:

Yapı Kredi Bankası kartlarına 18 taksit, diğer kredi kartlarına ise 12 ay taksit uygulanmaktadır. Taksitler vade farksız olarak uygulanmaktadır. Yabancı kredi kartlarında farklı oranlarda komisyon uygulanacaktır.  

BAŞVURU ÜCRETİNİN İADE EDİLEMEYECEĞİ DURUMLAR:

  • Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği’nin 14. maddesinin 7. fıkrasındaki, “Üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri için öngörülen kredi sayısının en az yüzde ellisini, yüksek lisans programları öğrencilerinin ise ders aşamasını tamamlamış olmaları koşuluyla mezun olmadan da Birlik tarafından yapılacak uygulama gezilerine katılabilirler.” hükmü uyarınca başvuru yeterliği olmadığı halde kayıt yaptıranların başvuruları geçersiz sayılacak ve ücret iadesi yapılamayacaktır. Katılımcının toplam eğitim ders yükünün % 50’sinden geçmiş olması gerekmektedir.
  • Eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Sorumluluk başvuru sahibine aittir ve ücret iadesi yapılamayacaktır.

 ÖNEMLİ NOT: Kayıtlı kişi sayısı 23’ün altında kalırsa, talep yetersizliği nedeniyle Birliğimiz tarafından gezi gerçekleştirilemeyecektir.

NOT: Talep başvurularının her bir grup için en az 23 kişi olması durumunda programlar gerçekleştirilecek olup yeterli sayıya ulaşılamayan hallerde başvuru sahiplerine yatırdıkları ücretler iade edilecektir. Belgelerin ve  ödemenin acenteye ulaşmasından sonra katılımcı listeye kayıt edilecektir. Bildirilen şartlara uygun başvurularını tamamlamayan adaylar liste dışında bırakılacaktır.

  • 24.08 – 31.08.2020 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK PROGRAMIN KONTENJANININ DOLMASI ve TALEP OLMASI HALİNDE AYNI PROGRAM 31.08 – 07.09.2020 TARİHLERİ İÇİN DE KONTENJAN AÇILACAKTIR.