ARO Tavla Turnuvası

ARO TAVLA TURNUVASI

TURNUVA KURALLARI:
          Antalya Rehberler Odası Sosyal faaliyetleri kapsamında Lokalimizde yapılacak olan tavla şampiyonasına ön kayıt yaptırmak, isteyen tüm katılımcıların 30 TL katılım ücretini Odamız sekreterliğine ödeyerek tavla turnuvası katılım kaydını yaptırmak zorundadırlar. Katılımcılar aşağıdaki kuralları önceden okudukları ve onayladıkları kabul edilmekle beraber müsabakalardan önce kurallar hakkında detaylı bilgi sunulacaktır.

BAŞLANGIÇ:

· Katılım başvuruları,27 Temmuz 2015  günü saat 10:00 ile kabul edilecek olup başvuru için son gün 10 Ağustos 2015  saat 10:00 dir.
· Başvurular bittikten sonra ARO?nun yetkilendirdiği, turnuva direktörü tarafından  10 Ağustos 2015  saat 10:00 de grup kuraları çekilecektir. Katılımcıların düştükleri gruplar ilan edilecek olup katılımcılara grup numaraları verilecektir.

Tavla turnuvası karşılaşmaları 10 Ağustos 2015  saat 12.00 de Aro Cafe’de açılış programından sonra başlayarak  devam edecektir.

· Aynı grupta bulunanlar arasında karşılaşma için kura çekilecek olup bununla ilgili fikstür hazırlanacaktır.

· Kura çekimi sonrasında karşılaşma günü oyuncular görevlilerce kendilerine gösterilen yerlere oturacak ve başlangıcın verilmesini bekleyeceklerdir. Bu süreçte kendilerine genel kurallar hakkında detaylı bilgi verilir.

· Tüm gruplarda birer maç tamamlandığında hala bulunmayan oyuncular, varsa yedek oyuncularla değiştirilerek hükmen mağlup sayılırlar yoksa rakipleri sıfıra karşı tüm oyunu almış kabul edilir.

1. Tur:
· Oyuncular, dahil oldukları grup için çekilecek kura sonrasında , 7 oyunlu tek seanslık oynayacakları grup maçları sonucunda gruplarında dereceye girdikleri takdirde bir üst tura çıkarlar.

· Grup maçları sonucunda grup içi sıralama, sırasıyla puan farkı, averaj, alınan oyun sayısı ve iki rakip arasındaki maçın sonucu baz alınarak yapılır.

· Gruplarından lider olarak çıkan oyuncular Tekil Eliminasyon stilinde devam edecek olan turnuvanın ikinci turunu ?bye? geçerler.

· Gruplarında ikinci ve üçüncü sırayı alan oyuncular, gruplarına göre eşleşerek 7 oyunlu tek seanslık Tekil Eliminasyon stilinde oynanacak olan ikinci tur (Play off Turu) maçlarına çıkarlar.

· Gruplarında sonuncu sırayı alan oyuncular turnuvadan elenmiş olurlar.

. Yine ikinciler üçüncüler maçını kazananlar bir üst tura çıkar, yenilenler turnuvadan elenir.

2. Tur:
· ?Progressive? tarzda yürüyecek olan, sırasıyla 5 / 7 / 7 / 7 / 7 / 7&9 oyunlu Tekil Eliminasyon formatında oynanacak ikinci tur, üçüncü tur, dördüncü tur, çeyrek final, yarı final, ve final maçları sonucunda şampiyonluk unvanı yeni sahibini bulacak, dereceye giren oyunculara derecelerine göre kupa ödülleri ve armağanları verilecektir.(İkinci tur müsabakaları birinci grup birincileri ile ikinciler-üçüncüler karşılaşmasından tur atlayanlar arasında kura çekimi suretiyle belirlenir.)

FİNAL:

Turnuvanın katılım ve karşılaşmaların durumuna göre şekillenecektir.

OYUN İÇİ KURALLAR:
· Pulların dizilişi, Fransız Açılış Sistemi baz alınarak kaleler 1. ve 4. kadranlarda olacak şekildedir. Rakiplerin anlaşmaları halinde aksi kabul edilir.
· Zar atılırken fincan kullanılması önerilmektedir. Fakat iki tarafın mutabık kalmasıyla zarlar elle atılabilir. Her iki durumda da karşılıklı saygı gereği zarların rakibin barına çarptırılarak atılması rica olunur.
-Pulların dizilişine göre oynama yönüne ve pul rengine taraflar aralarında anlaşarak karar verirler. Anlaşmazlık halinde taraflar birer zar atarak, büyük zarı atan taraf seçimini yapar.
.Zarları oyuncular kendi sağ tarafındaki sahaya atarlar.
.Zarlar oyuncu attığı zarı oynamadan diğer taraf zar atmaz ve diğer onucunun zarı da kaldırılmaz.
· Herhangi bir anlaşmazlığa sebebiyet vermemesi açısından, zarlar pulların üzerine durduysa ( düz dursa bile ) kırık sayılarak tekrar atılmalıdır.
· Her maç için oyunculara birer Seans Kayıt Çizelgesi dağıtılarak, her oyun sonucunda skorlar oyuncular tarafından bu çizelgeye işlenir. Maç sonucunda çizelgeler görevlilerce onaylandıktan sonra galip ilan edilir. Çizelgelerin kullanımı hakkında detaylı bilgi oyunlar başlamadan önce verilecektir.
-Herhangi bir atışta gelen zarlardaki iki rakam istenilen sırayla oynanabilir. Eğer rakamlardan sadece bir tanesi oynanabiliyorsa büyük rakamın oynanması zorunludur.
· Bir hamle esnasında dokunulan pulu oynama zorunluluğu olmamakla birlikte, pul bir haneye bırakılarak el teması kesildikten sonra geri alınamaz.
· Hatalı bir hamle üzerinde zar atıldığı andan itibaren (zarlar kırık geldiyse veya hala dönüyor olsalar bile) bu hamle geçerlilik kazanır, geri alınmaz
· Oyunlarda ? Vur ? Kaç ? hamleleri yapmak serbesttir.
· Bir oyuncu, herhangi bir sebepten dolayı, bir süreliğine de olsa turnuva mekanından ayrılacak olursa mutlaka önceden görevlileri haberdar etmelidir. Aksi halde bu oyuncu diskalifiye edilerek rakibi hükmen galip ilan edilir.
· Oyuncular, sadece oyun aralarında olmak üzere, bir maç boyunca 2 kere mola alabilirler. Mola süreleri 5`er dakikadır. Mola almak isteyen taraf, direktörü yanına çağırarak talebini iletir.
GENEL:
· Oyun sırasında rakibin konsantrasyonunu dağıtıcı her türlü hareket ve konuşma yasaktır.
· Oyun sırasında tüm sorularda ve çıkabilecek her türlü anlaşmazlık durumunda oyuncular yerlerinden kalkmadan görevli kişiyi yanlarına çağırarak anlaşmazlığa çözüm bulurlar.
-Turnuva boyunca yapılacak harcamalar oyuncuların şahsına aittir.
· Elenen oyuncular elendikleri andan itibaren turnuva mekânını terk edebilirler. Kalmak isteyenler izleyici olarak mekânda bulunmaya devam edebilirler.
Not: Kurallar konusundaki değişiklik yapmak düzenleme komitesinin talepleri değerlendirdikten sonra değişiklik yapma hakkı düzenleme komitesine aittir.
 
ARO YÜNETİM KURULU



Bir cevap yazın